Blog

Mijn ervaringen met traden van CFD's op de Amerikaanse markt

daytrade burn-out

Help! ik heb een daytrade-burnout!

Lang niets geschreven Zoals jullie wellicht al gezien hebben, zit er een lange periode tussen mijn laatste bericht en dit nieuwe bericht. Al de tijd dat ik mijn blogs schreef, wist ik niet of er iemand was die het zou lezen. Toen ik met mijn blog begon, dacht ik dat mijn beschrijvingen nuttig zouden kunnen…
Lees meer

Daytraden en geduld

Daytraden en het belang van geduld hebben

Waarom is geduld hebben zo belangrijk? Naast kennis, zijn ook voorbereiding, analyse en gevoel hebben voor daytraden belangrijke factoren die bepalen of je succesvol bent of niet. Maar eigenlijk is het allerbelangrijkste of je geduld hebt. Geduld om de juiste trend te zien en te volgen en in te stappen op het juiste moment. Maar…
Lees meer

verschil CFD en future

Wat is het verschil tussen CFD’s en Futures daytraden?

CFD’s in het kort Zoals ik in een eerdere blog al schreef, staat CFD voor Contract For Difference. Je kunt ze kopen als je denkt dat de onderliggende waarde zal stijgen. Het verschil tussen je verkoop en aankoopprijs is je winst. Andersom kan het ook: als je denkt dat de onderliggende waarde zal dalen, dan…
Lees meer

futures daytraden

Futures daytraden met financiering

Wat is futures daytraden met financiering? Na de World Series of Day Trading heb ik even een pauze genomen van mijn dagelijkse routine. Dus even geen Live Trading Room sessies meer van Tradenet met Meir en Scott pratend in het oortje van mijn koptelefoon. Geen transacties met mijn Colmex handelsplatform. Even iets heel anders… Topstep…
Lees meer

WSDT

WSDT resultaat

Heb ik mijn doel bereikt? Doordat ik na dag 3 niets meer gepubliceerd heb, lijkt het alsof ik weer gestrand ben op dag 4. Maar niets is minder waar. Ik heb de wedstrijd gewoon uitgespeeld tot en met dag 6. Zoals ik in mijn eerdere blog al schreef is hiermee mijn belangrijkste doel bereikt. Dag…
Lees meer

WSDT

WSDT dag 2 – april 2021

Evaluatie Vandaag was weer een moeilijke dag. Het lukte gewoon niet. Dit wordt de kortste blog ooit, denk ik. Want ik heb niet zoveel te melden. Het enige dat vandaag goed ging, was de Close the gap strategie met de SPY. Die leverde wel een positief bedrag op. Maar verder mislukten bijna alle trades. Ik…
Lees meer

WSDT

WSDT dag 1 – april 2021

Evaluatie Ik vond het een moeilijke daytrade dag. Het was een beetje saai. Ik heb inderdaad, zoals ik van plan was, meteen na opening de SPY gekocht. Die ging best een eindje naar boven, dus die winst heb ik wel gepakt. Ook UVXY en SQQQ gingen goed, maar wel heel langzaam. UVXY heeft tot 22:00…
Lees meer

WSDT

World Series of Day Trading start deze week

Waarom doe ik weer mee? Ik vind het zo leuk om te doen. Nu zit er ook een wedstrijd element in en dat maakt het nog leuker. Je wilt het zo goed mogelijk doen om een mooie ranking te halen. Daarnaast is het gewoon erg lekker om met 240.000 dollar te mogen traden. Boven alles…
Lees meer

avatrade

Naast daytraden ook handelen in forex en cryptovaluta met AvaTrade

Succes met cryptovaluta In mijn vorige blog schreef ik over mijn aankopen in cryptovaluta. We zijn nu nog geen twee weken verder en ik heb al een rendement van 50%. Is dit beginnersgeluk? Of ben ik op het juiste moment ingestapt? En heb ik precies de juiste cryptovaluta gekocht? Ik heb nog geen idee. De…
Lees meer

crypto's

Naast daytraden ook handelen in cryptovaluta met Bitvavo

Handelen in cryptovaluta, waarom? Nou, omdat je toch al met je neus in de grafieken zit. En je toch al gewend ben aan de systematiek van traden. Crypto’s gaan 24 uur per dag door. Het is een beetje ongrijpbaar en spannend. Dat is helemaal geweldig, toch? Ik vind het gewoon leuk. Begrijpen doe ik het…
Lees meer