World Series of Day Trading start deze week

Mijn ervaringen met traden van CFD's op de Amerikaanse markt

World Series of Day Trading start deze week

WSDT

Waarom doe ik weer mee?

Ik vind het zo leuk om te doen. Nu zit er ook een wedstrijd element in en dat maakt het nog leuker. Je wilt het zo goed mogelijk doen om een mooie ranking te halen. Daarnaast is het gewoon erg lekker om met 240.000 dollar te mogen traden. Boven alles is dat een geweldige oefening.

De competitie begint woensdag 21 april en eindigt op woensdag 28 april. Dat worden weer 6 spannende dagen. Dit zijn de regels:

Wat is mijn plan?

Ik wil degelijk traden. Dus niet teveel risico. Ik doe niet mee om te winnen. Zover ben ik nog lang niet. Maar ik wil wel graag verder komen dan dag 4. En het liefst zou ik natuurlijk tot de laatste dag door willen gaan. Daarvoor moet ik echt zorgen dat mijn risico management in orde is. Dat kost mij altijd veel zelfdiscipline en ik zal vaak op mijn handen moeten zitten. Roekeloosheid is funest. Onbezonnen acties ook. Ik weet het leuk allemaal op te schrijven hier, maar ik moet het ook echt doen. Eén domme fout en je ligt eruit.

Close the gap

Met de SPY doe ik de Close the gap strategie. Dat betekent dat ik long ga als de SPY lager opent dan de dag ervoor. En short als de SPY hoger opent dan de dag ervoor. Statistisch is bewezen dat ongeveer 80% van de gaps weer sluiten binnen korte tijd. Hier moet het natuurlijk wel binnen een dag zijn, maar dat gebeurt ook echt vaak. Heel veel win je nooit, omdat de SPY niet zo’n grote beweger is. Maar het is gewoon wel een fijn gevoel als je goed zit met deze trade.

In tegenovergestelde richting handel ik meestal in UVXY. Wanneer de SPY stijgt, daalt de UVXY en andersom. Dus als je de juiste trend van de een te pakken hebt, kun je ook andersom profiteren.

Als de SPY stijgt, stijgt de QQQ meestal ook. Als de trend duidelijk, trade ik deze dezelfde richting op als de SPY. En de SQQQ in tegenovergestelde richting. Het zijn allemaal geen snelle bewegers, maar als er een duidelijke trend is, valt er wel winst te behalen.

Gap & go

Als ik in de gelegenheid ben om om half 4 te beginnen met traden, doe ik vaak de Gap & go strategie. Stijgers of dalers van meer dan 3% ten opzichte van het slot van de vorige dag, komen hiervoor in aanmerking. Je gaat er hierbij vanuit dat die stijging of daling doorzet tijdens de handelsdag. Wel eerst even de grafiek en het volume controleren natuurlijk. Want ondanks de (grote) stijging van 3%, kan het aandeel toch nog wat tegensputteren. Of het kan toch opeens een Close the gap gevalletje zijn.

Ik ben heel benieuwd hoe het me deze keer zal vergaan. Ik heb een groot papier onder mijn scherm gehangen, met daarop de aantallen en bedragen die bij mijn risicomanagement horen. En het maximaal te verliezen bedrag per dag. Vorige keer ging het daar opeens mis. Ik was zo enthousiast bezig en vergat even dat je maar 3.500 dollar per dag in de min mag staan.

 

2 reacties

 1. Nadine schreef:

  Dus bij een gap bij de spy gaat die vaak weer dicht?
  Dat betekent dat als het aandeel lager eindigt. dat de prijs eerst weer stijgt.
  Dat is dan weer tegenovergesteld aan wat je daarna typt.
  Dat als het aandeel lager opent de prijs vaak ook verder zakt.

  Kan je dat uitleggen?

  • Sandra schreef:

   Hallo Nadine,

   Leuk dat je zo bezig bent met het leren daytraden! En fijn dat je mij blog leest en dat die misschien ook een klein beetje helpt met je ontwikkeling.

   Ik denk dat ik het misschien niet helemaal duidelijk beschreven heb. Het is een gemeten en bestudeerde strategie, maar het wil natuurlijk niet zeggen dat het altijd opgaat. Ongeveer in 80% van de gevallen werkt het. Dus daar kun je wel wat mee.

   Close the Gap is meestal bij een openingskoers met een verschil t.o.v. het slot van de vorige dag van maximaal 3%.
   Gap & Go is meestal bij openingkoers met een verschil van 4% en meer t.o.v. het slot van de vorige dag.

   Is dit duidelijker?

   En als je nog meer vragen hebt, mag je ze altijd stellen, hoor! Ik vind dat alleen maar leuk.

   Groetjes,
   Sandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *