Naast daytraden ook handelen in cryptovaluta met Bitvavo

Mijn ervaringen met traden van CFD's op de Amerikaanse markt

Naast daytraden ook handelen in cryptovaluta met Bitvavo

crypto's

Handelen in cryptovaluta, waarom?

Nou, omdat je toch al met je neus in de grafieken zit. En je toch al gewend ben aan de systematiek van traden. Crypto’s gaan 24 uur per dag door. Het is een beetje ongrijpbaar en spannend. Dat is helemaal geweldig, toch?

Ik vind het gewoon leuk. Begrijpen doe ik het niet allemaal, maar wat geeft dat? Het is net als met de Turbo’s. Dat is ook leuk om er gewoon een beetje bij te doen.

Na wat tips van een bekende, heb ik me op internet een beetje verdiept in de cryptovaluta en de handelsplatformen. Ik kwam uit bij Bitvavo en heb meteen een rekening geopend. Dat gaat heel snel en duidelijk.

Welke cryptovaluta?

De tip van de bekende was om in blockchain te gaan handelen. Bijvoorbeeld VeChain. Daar had hij al een aanzienlijke winst mee geboekt. Eerlijk gezegd snap ik niks van crypto’s en blockchains, maar wat ik wel snap is dat ze verhandeld worden op een beurs. En dat werkt gewoon altijd op dezelfde manier. Of je nu in gewone aandelen handelt, in turbo’s of in (crypto) valuta. Het maakt niet uit.

Ik ga nu de volgende cryptovaluta volgen en kijken of het goed uitpakt voor mij.

Ze zijn allemaal goedkoop. De goedkoopste is 5 cent en de duurste 1,65. Voordeel is dat je er lekker veel van kunt kopen en dat elke cent koersstijging een leuke winst oplevert. Als je het goed doet, tenminste. Maar is dat niet altijd het geval met beleggen?

Welke crypto’s gekocht?

Natuurlijk heb ik geluisterd naar de tip van de bekende en VeChain gekocht. Bijna 6.000 stuks voor 400 euro. Binnen een uur waren ze al 436 waard. Dat kan beginnersgeluk zijn, maar ik vond het meteen erg interessant. Dus meteen nog 600 euro op de nieuwe rekening gestort. Gaat allemaal heel gemakkelijk. Toen heb ik nog voor 200 euro aan Cardano gekocht en 400 euro Tron. Ik houd jullie op de hoogte wat er met de waarde gebeurt. Deze ga ik voorlopig niet verkopen.

Voordat ik tot kopen overging, heb ik wel even gekeken wat het precies allemaal is.

“VeChain is een project op de blockchain dat de authenticatie van goederen gaat faciliteren in de supply chain”.

“TRON is een op Blockchain gebaseerd gedecentraliseerd besturingssysteem op basis van een eigen cryptocurrency, bekend als TRXbased operating system”.

Stellar (XLM) is een platform dat banken, betalingssystemen en mensen met elkaar verbindt. Door Stellar te integreren kan geld snel, betrouwbaar en tegen vrijwel geen kosten worden versplaatst“.

“Cardano is een open source cryptovaluta blockchain platform waarop slimme contracten kunnen draaien.”

“ICON (ICX) is een cryptocurrency dat als doel heeft om alle bestaande blockchains met elkaar te laten communiceren”.

Bitvavo

Het dashboard van Bitvavo iet er heel overzichtelijk uit. Niet te druk en alleen wat je nodig hebt.

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om gedetailleerd grafieken te bekijken en van daaruit ook te kopen en verkopen. Het ziet er goed uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *