Help! ik heb een daytrade-burnout!

Mijn ervaringen met traden van CFD's op de Amerikaanse markt

Help! ik heb een daytrade-burnout!

daytrade burn-out

Lang niets geschreven

Zoals jullie wellicht al gezien hebben, zit er een lange periode tussen mijn laatste bericht en dit nieuwe bericht. Al de tijd dat ik mijn blogs schreef, wist ik niet of er iemand was die het zou lezen. Toen ik met mijn blog begon, dacht ik dat mijn beschrijvingen nuttig zouden kunnen zijn voor anderen. Niet iedereen hoeft steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Als ik het nu zo terug lees, heb ik heel wat ‘daytrade wijsheden’ beschreven. Precies zoals ik het ervaren heb. En de kennis die ik tijdens het leerproces heb opgedaan, heb ik eerlijk gedeeld met iedereen die mijn blog las.

Een aantal maanden lang heb ik niets geschreven. De reden daarvan, daar kom ik hieronder nog op terug. Tot mijn grote vreugde ontving ik een paar e-mails van daytraders die mijn blog hebben gelezen. Over het algemeen informeerden ze naar het waarom van mijn radiostilte. Ik was echt verrast. Ik heb niet al die tijd in het luchtledige geschreven. Daarom zal ik nu ook eerlijk schrijven waarom ik de laatste tijd geen blog heb gepubliceerd. Misschien is ook dit herkenbaar voor anderen.

Geen inspiratie

Na bijna twee jaar bijna dagelijks ploeteren (want zo mag ik het wel noemen), moest ik op een gegeven moment toch aan mezelf toegeven dat er geen vooruitgang in zat. Ik heb veel kennis opgedaan over hoe alles werkt, maar een goed werkende strategie met bijbehorend plan en zelfdiscipline om dat plan uit te voeren, daar ontbreekt het nog steeds aan. Deze blogs die ik eerder schreef, blijken nog steeds heel relevant:

Ik ben dus gestopt met elke dag daytraden via Colmex (en luisteren naar de Live trading sessie van Tradenet) en ben begonnen met Futures traden. Dat is toch weer net anders en wellicht zou dat lukken.

In het begin lukte het aardig. Maar ook daar moet ik na een aantal maanden al concluderen dat er geen vooruitgang in zit. Ik val elke keer weer in dezelfde valkuilen. Met als gevolg dat ik dus ook geen inspiratie meer heb om enthousiast over “mijn ervaringen met daytraden” te bloggen.

Graag ontvang ik input van jullie, de lezers van mijn blog

Ondanks mijn writer’s block, zou ik toch graag weer beginnen met bloggen. Misschien weten jullie nog onderwerpen waar ik iets over kan schrijven. Dingen waar ik zelf niet zo snel meer aan denk, maar waar ik wel mee te maken heb gehad de afgelopen twee jaar. Of misschien kunnen jullie mij je persoonlijke ervaring sturen, als je ook een daytrade burn-out hebt. Net als ik. Misschien kunnen we elkaar helpen. Of kan ik van daaruit toch weer onderwerpen vinden om over te schrijven.

Ik heb gewoon weer een inspiratie nodig en misschien kan ik die via andere mensen met soortgelijke ervaringen krijgen. Dus kom maar op met de reacties! Ik ben heel benieuwd!

 

2 reacties

 1. Nadine schreef:

  Hallo Sandra.
  Gisteren zat ik nog aan je blog te denken. Ik vind het echt heel leuk dat je de blog bent gestart. En ook heel positief dat je het wou delen.. ik ben in april 1 jaar aan het oefenen met traden.. En ik dacht dus gisteren bij mezelf dat het heel fijn kan zijn om ervaringen te delen, omdat dat ook de groei kan stimuleren. En ik vind het heel positief dat jij die stap hebt gemaakt en openbaar je ervaringen deelt.

  ik herken heeel sterk dat ik steeds dezelfde valkuilen maak. maar ik zie ook dat ik steeds een fout minder maak… ik kan me nu wel houden aan 3 trades per dag.. met moeite…. maar ik zet vaak genoeg geen stop loss en andere dingen. (heel wat andere dingen) . maar goed ik probeer dus echt reflectief de diepere reden op te sporen achter de fout… dat klinkt misschien wat filosofisch maar dat is voor mij de enige manier… ik oefen dus ook de eigenschappen in mijn gewone dagelijkste leven.. max 3 trades per dag heeft voor mij te maken met inzet… ik heb me heel lang hard moeten inzetten om dingen te bereiken.. Ook heb ik veel gesport en daarbij was het juist een oefening om tot het uiterste te gaan.. met traden werkt dat dus heel anders… dat heeft meer met loslaten en ontvangen en een stille concentratie te maken..
  ik kan het bijna niet benoemen, maar ik zie 3 trades deels als een grens., maar ook als een perfecte hoeveelheid en probeer dat innerlijk ook te voelen.

  Ook hangt maximaal 3 trades samen met vertrouwen in mezelf.
  Daarnaast hangt het ook samen met doelen verschuiven over de lange termijn en klein beginnen. ik kom nu met een gek voorbeeld (VIND IK zelf), maar ik doe het met de intentie om wat positiefs te geven.. In 2017 ben ik in oeganda geweest en ik probeer nog steeds kleinschalig mensen te steunen. Voor het daytraden probeerde ik vaak in overleg een bepaald doel te halen met de mensen daar.. school, bomen planten, rijbewijs halen.. Maar sinds ik ben gaat traden doe ik het anders… ik wil eigenlijk niets meer geven, maar bijvoorbeeld vragen of iemand daar sieraden wil inkopen bij een lokale inwoner en ze dan wil verzenden naar Nederland.. met de winst van de sieraden die ik hier verkoop via een stichting gaat deels naar de persoon die het verzend.. En de lokale inwoner is gesteund. En er blijft geld over om weer een nieuwe investering te doen.. Ik geef niets meer uit met het idee dat er een doel mee behaalt wordt. Maar ik geef uit al wetende dat er weer waarde terugkomt. Alleen bij mijn zoontje van 2 doe ik dat niet. Het blijft een beetje vaag, maar ik probeer dus mijn hele innerlijke houding mee te veranderen. Vertaald naar traden. ik trade nu met 30 euro via capital.com. ik mag elke maand 10 euro bijstorten… Het is wat zoeken want niet alle spreads zijn gunstig, maar zo begin ik mooi klein.

  Nog steeds heel moeilijk niet teveel mezelf laten beïnvloeden door anderen. ik heb tradenet ook heel veel gevolgd gratis via youtube.. Ik voelde dat ik een deel van mijn vertrouwen in hun legde en dat het toch mijn denkproces beinvloedde… Nu weer terugkomen bij vertrouwen. Ik ben nu 2 maanden zonder hun op de achtergrond aan het traden en ik begin meervertrouwen te krijgen in wat ik zelf zie.. In de toekomst zou ik eraan willen werken om minder beinvloedbaar te zijn, maar om eerlijk naar mezelf te zijn ben ik toch nog vaak onzeker als invloeden van buitenaf komen.. Dus luister ik even niet naar ze.

  Dit allemaal hangt dus voor mij samen met maximaal 3 trades per dag….
  ik hoop dat je er wat aan hebt en zo niet dan heb ik het geprobeerd.

  ik wil je in ieder geval laten weten dat ik dankbaar ben voor je blog en schrijven. En bovenal los van de inhoud het ook nog super top vind dat je de blog hebt gecreëerd.

 2. Nadine schreef:

  sorry voor de lage kwaliteit Nederlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *