Futures daytraden met financiering

Mijn ervaringen met traden van CFD's op de Amerikaanse markt

Futures daytraden met financiering

futures daytraden

Wat is futures daytraden met financiering?

Na de World Series of Day Trading heb ik even een pauze genomen van mijn dagelijkse routine. Dus even geen Live Trading Room sessies meer van Tradenet met Meir en Scott pratend in het oortje van mijn koptelefoon. Geen transacties met mijn Colmex handelsplatform. Even iets heel anders…

Topstep kwam op mijn pad en natuurlijk wilde ik dat ook eens proberen. Het is wel daytraden, maar dan anders… Je handelt hier in CME Future Contracts. CME staat voor Chicago Mercantile Exchange. De futurecontracten waarin je kunt handelen zijn:

  • grondstoffen
  • energie
  • indices
  • forex
  • metalen
  • micro futures

Net als CFD’s zijn het natuurlijk ook contracten waarin je handelt. Derivaten eigenlijk, want je handelt in afgeleide producten. Niet in de onderliggende waarde. Die heb je nooit in je bezit. Het is ook daytraden. Je koopt en verkoopt binnen 1 handelsdag. En je hebt natuurlijk ook een platform nodig.

Hoe werkt futures daytraden met financiering?

In plaats van dat je zelf geld moet inleggen, kun je hier kwalificeren voor een gefinancierd account. Je betaalt een maandbedrag zolang je bezig bent met het kwalificatieproces. Je moet aan een aantal regels voldoen, terwijl je de stappen doorloopt. Wanneer je deze succesvol hebt doorlopen, krijg je een gefinancierd account.

De regels zijn zo bedacht dat ze je leren:

  • het risico van al je trades te beheersen
  • bescheiden te traden in overeenstemming met de grootte van je account
  • alleen bij een duidelijke trend te traden

Het voordeel van dit systeem is dat je leert te traden zonder dat je zelf heel veel risico loopt. Je bent in principe alleen je maandbedrag kwijt. Ik zeg ‘in principe’, want wanneer je een regel breekt, wordt je account geblokkeerd. Je kunt dan niet traden tot je volgende maand ingaat. Tenzij je een reset doet. En die kost EUR 90,-.

Waarom ben ik hiermee begonnen?

Ik ben al 1,5 jaar bezig om het daytraden onder de knie te krijgen. Wat eigenlijk nog steeds niet gelukt is. Laten we eerlijk zijn. Daarnaast beleg ik al jaren in gewone aandelen en beleggingsfondsen. Dat gaat goed, maar dat is ook weinig enerverend. Vervolgens ben ik met Turbo’s begonnen. Eerst Nederlandse, daarna Amerikaanse. Maar mijn verwachting was dat deze hun naam meer eer aan zouden doen dan in de praktijk blijkt. Misschien ligt het aan de “Corona periode”. Misschien ook niet. Ik heb nooit in Turbo’s gehandeld in de normale tijd.

Een jaar geleden heb ik een account geopend waarmee ik in Forex (vreemde valuta) kan handelen. En een paar maanden geleden ben ik met Bitcoin en Blockchain begonnen. In 4 weken had ik EUR 1.500 winst met een inleg van EUR 1.000. Dan word je gretig en zie je allerlei mogelijkheden. Had ik maar mijn winst genomen, want die EUR 1.000 is nu bijna niks meer waard. Ook dat viel tegen, dus.

Toen futures traden met Topstep op mijn pad kwam, stond ik dus wel open voor iets nieuws. Vooral ook omdat ik nog steeds het idee heb dat ik het ooit ga leren. En dat ik het geld dat ik nu investeer, weer dubbel en dwars ga terugverdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *